18 jan 2015

Mannen die veel selfies maken hebben psychopatische trekjes

Ja, je leest het goed. En als ze die selfies ook nog eens bewerken voordat ze die op facebook of instagram gooien, hebben ze helemaal een probleem.....

Onderzoekers van de Ohio State University stuurde een online enquête naar 800 mannen. Hoe gedragen zij zich op social media? Ook kregen ze vragen over hun persoonlijkheid.

En de uitkomst? Mannen die veel selfies posten, hebben meer kenmerken van narcisme dus denken dat ze slimmer, knapper en beter zijn dan anderen.

Opzich niet heel gek.
Maar de mannen scoren ook hoog op antisociale persoonlijkheidsstoornissen, oftwel pyschopathie.
Mensen met deze stoornis hebben geen of weinig empathie en neigen naar impulsief gedrag. Het boeit deze selfiërs dan ook niet hoe ze erop staan. Als ze zichzelf maar kunnen laten zien.

Mannen die veel selfies maken en dan bewerken scoren hoog op selfobjectification. Zij zien zichzelf als voorwerp in plaats van als persoon. Zij waarderen zichzelf vooral op basis van hun uiterlijk.

Geldt dit ook voor vrouwen? Uit een verkennend onderzoek scoren vrouwen ongeveer hetzelfde. Wel scoren selfiënde vrouwen veel hoger op self-objectivation.

En sommige selfiërs, tsja die zijn gewoon raar.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten