24 dec 2014

Als de kerstman een vrouw was

Er was eens een kerstvrouw.

De kerstvrouw was Sinterklaas beu. Hij komt uit het warme Spanje, brengt cadeautjes en is superpopulair. Het zijn altijd die mannen waarom iedereen tegenop kijkt, denk ze.
De kerstvrouw zou ook wel eens wat aandacht willen.

Toen bedacht ze een idee.
Ze gaat de strijd aan met Sinterklaas!
De kerstvrouw besluit ook cadeautjes weg te geven. Eens kijken hoe Sinterklaas dan reageert, als hij verslagen wordt door een vrouw.

De kerstvrouw denkt na. Sinterklaas heeft een paard, maar dat zijn zo'n gevaarlijke beesten. Straks val ik er vanaf en breek ik een been. Nee, en paarden zijn niet eens leuk. Maar welk dier dan? Een kameel? Een koe? Of misschien een schattig aapje? De kerstvrouw krijgt een koude rilling en gooit nog wat hout op het vuur. Dan weet ze het!
Een rendier! Met een slee erachter natuurlijk, dan valt ze zeker niet.

Maar dan een belangrijkere vraag: wat moet ze aan? Wat een drama. Sinterklaas is een man, hij heeft waarschijnlijk gepakt wat er in de kast lag. Maar hallo! Het is wel belangrijk wat je aan hebt hoor. Iedereen ziet dat.
Na een paar dagen heeft ze gekozen. Warme kleding maar wel fashionable. Een rode kleur om te laten zien dat ze de strijd aangaat met Sinterklaas.
Ze kijkt nog even in de spiegel en dan weet ze het. Ze kan aan de slag.

Ze gaat op weg naar de kinderen, wat zullen zij blij zijn met haar cadeautjes. Maar dan is ze de weg kwijt. Ze pakt de kaart erbij maar kan er niks van maken. Ze commandeert haar rendier om achteruit in te parkeren maar dit lukt ook al niet. Wat zit het haar toch tegen.

Ze pakt even een coca cola uit haar slee en denkt na. Hoe kan ik de kinderen nu toch blij maken?
Ineens ziet ze een boom met lampjes erin. Ze bedenkt dat het niet aan haar is om de kinderen blij te maken. De familie en vrienden moeten ervoor zorgen dat de kinderen gelukkig worden.
Warmte, gezelligheid, lekker eten maar vooral samen zijn. Dat is belangrijk!

De kerstvrouw besluit om facebook in te zetten. Ze plaatst elk jaar hetzelfde bericht, bedoeld voor iedereen, zelfs voor Sinterklaas:




Geen opmerkingen:

Een reactie posten